Dr. Thierry Guitton
Dr. Thierry Guitton
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandGuitton, T.G. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Focus maakt het verschil
Waarom borstverkleining?

“Een borstverkleining is een behandeling waarbij ik een groot verschil kan maken in het leven van de patiënt. De kwaliteit van leven is aanzienlijk te verbeteren met deze behandeling: patiënten hebben aantoonbare klachten (nek-, schouder-, rugpijn, etc.) die bewezen verholpen kunnen worden met deze behandeling.

Met mijn ervaring op het gebied van borstverkleining heb ik mijn techniek zo kunnen ontwikkelen dat ik voorspelbare goede resultaten bereik. Een borstverkleining is een operatie waarbij verschillende aspecten samenkomen: aandacht voor weefselgevoel, oog voor esthetiek en het beheersen van de technische details. Het beheersen van deze aspecten kunnen het verschil maken tussen een goed en een uitstekend resultaat.

Ik wil oprecht zorgen voor de patiënt om het probleem op te lossen en de behandeling te doen laten slagen. Als ik het vertrouwen krijg van een patiënt geeft met dat een enorm verantwoordelijkheidsgevoel wat ertoe leidt dat ik alles eraan zal doen om de patiënt te helpen met alle middelen en mogelijkheden die ik kan inzetten om dat gezamenlijke doel te bereiken.”

Mijn achtergrond

“De basis voor opereren heb ik gelegd op de basisschool. Handvaardigheid is de kern van opereren. Op de vrije school heb ik de kans gekregen om mij naast de verplichte leerstof volledig te ontwikkelen op het gebied van handvaardigheid met activiteiten als schilderen, boetseren, houtbewerking, steenbewerking, het werken met stoffen en het maken van kleding. Dit heb ik tot in het laatste jaar van mijn examen kunnen uitoefenen en dit zijn uren en uren aan training die ik al bezat voordat ik überhaupt aan mijn opleiding begon.

Vervolgens heb ik tijdens mijn opleiding alle kansen gegrepen op het gebied van het ontwikkelen van de handvaardigheid van het opereren. Zo heb ik bij het donororgaan centrum in Leiden (BIS, Leiden) explantaties verricht van orgaandonaties en tijdens mijn algemene chirurgie opleiding (OLVG Amsterdam) pakte ik elke kans aan om op de operatiekamer te zijn en te kunnen helpen met operaties en onder begeleiding te leren hoe ik deze operaties kon uitvoeren. Ik heb hiermee veel vlieguren kunnen maken.

Ook bij mijn specialisatie tot plastisch chirurg (UMCG Groningen) heb ik het voorrecht gehad om veel ervaring op te kunnen doen. Mijn opleider (prof. B. van der Lei) was de enige professor in cosmetische plastische chirurgie in Nederland. Door zijn ervaring en vertrouwen heb ik heel veel geleerd. Tijdens mijn extra stage in Parijs (post bariatrie, Sarbonne, Prof. Levan) heb ik mij nog verder kunnen ontwikkelen op het gebied van complexe plastische cosmetische reconstructies en na mijn opleiding tot plastisch chirurg ben ik direct begonnen met werken in een druk ziekenhuis waar ik mij verder heb ontwikkeld als zelfstandig specialist.”

Opleiding en werkervaring

Dr Thierry Guitton studeerde Geneeskunde aan de Universiteit in Amsterdam. Na het afronden van zijn master in 2007 deed hij promotieonderzoek aan de Harvard Medical School en keerde hij in 2010 terug naar Amsterdam om zijn promotie af te ronden en met succes te verdedigen.

Na afronding van zijn co-schappen begon hij zijn opleiding tot medisch specialist aan de Universiteit van Amsterdam en in 2015 vervolgde hij zijn opleiding als plastisch chirurg aan de Rijksuniversiteit Groningen. Thierry presenteerde zijn werk op meerdere nationale en internationale bijeenkomsten en werd beloond met meerdere onderscheidingen.

Vanaf 1 januari 2020 is dokter Guitton werkzaam bij Bey by Bergman Clinics als plastisch chirurg in Heerenveen, Hilversum en Naarden.