Wordt mijn behandeling vergoed?

Een borstverkleining wordt vaak geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

In principe wordt een borstverkleining vergoed als je minimaal cup DD/E hebt en hierdoor lichamelijke klachten ervaart. Als je kleiner bent dan 1.60 meter wordt de behandeling vergoed vanaf cup C. Jouw BMI moet gedurende een jaar lager zijn dan 30 en als je borsten minimaal 2 cupmaten van elkaar verschillen wordt verkleining van de grootste borst ook vergoed.

Wil je kijken of jij in aanraking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering? Gebruik dan onze handige tool!

Bereken je vergoeding

Heb je geobjectiveerde hoge rugklachten, nek- en schouderklachten gerelateerd aan de borstomvang, waarvoor andere oorzaken zijn uitgesloten. En werken conservatieve behandelingen, zoals een goed ondersteunende BH, pijnstilling en fysiotherapie niet.

Chronische (> 6 maanden), onbehandelbare smetten, waarbij voldoende hygiënische en medische maatregelen geen effect hebben gehad.

Ja, de behandeling wordt 100% vergoed!
De behandeling wordt waarschijnlijk niet vergoed.

* Aan deze uitkomst kunnen geen rechten worden ontleend. Op het spreekuur worden bovenstaande gegevens gecontroleerd. Erna wordt door de plastisch chirurg een aanvraag tot vergoeding bij de verzekeraar gedaan. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts nodig. De verzekeraar zal schriftelijk bevestigen of er akkoord is tot (volledige) vergoeding.

* Sommige zorgverzekeraars hanteren aanvullende voorwaarden, zoals het aanhouden van een leeftijdsgrens of het kiezen van een specifiek ziekenhuis of kliniek.