Maria (69)

Behandelend arts: dr. Guitton
Ingreep: Borstverkleining

Maria (69)

Bij mijn lichaam van nu passen mijn borsten

Wat is de reden dat je voor een borstverkleining hebt gekozen?

Een groot deel van mijn leven ben ik veel te zwaar geweest. Ook mijn borsten waren heel zwaar en vol. Toen ik 3 jaar geleden bijna de helft van mijn gewicht was verloren werden mijn borsten enorm slap, gingen nog meer hangen en werden en steeds meer vormloos. Bij het zwemmen en sporten was dit vooral lichamelijk heel naar.

Wat heeft de borstverkleining jou opgeleverd?

Vooral veel winst. Geen last meer van nek en schouders, borsten die zich niet “zelfstandig” meer gedroegen.

Hoe heb je werken met Dr. Guitton ervaren?

Heel plezierig! Hij had begrip voor de situatie en liet mij in mijn waarde. Hij was duidelijk in de mogelijkheden en stippelde meteen een route uit.

Wat bevalt jou het meeste aan de borstverkleining?

Bij mijn lichaam van nu passen mijn borsten. Cosmetisch gezien zou er misschien nog iets verbeterd kunnen worden, maar dat is voor mij geen noodzakelijke optie. De letterlijke last ben ik kwijt en ben dankbaar hoe het nu is.

Zou je een borstverkleining bij een ander aanbevelen?

Als iemand lichamelijk of psychisch last zou hebben van de grootte van haar borsten kan ik alleen maar zeggen: vraag advies en aarzel niet. Je leven kan erdoor veranderen. De operatie is mij 100% meegevallen, alsook het herstel in de weken erna.

Waren er nog twijfels in het begin?

Toen ik meer en meer last kreeg van mijn borsten begon een borstverkleining meer te leven. Nadat ik daar voor mezelf duidelijkheid over had was de volgende stap snel gemaakt. De ervaringen die ik las op de website van de Bey by Bergman Clinics maakten dat ik dààr een afspraak heb gemaakt. Dat ik daarbij jou als arts kreeg was een bofje.